menu in

Hírek

17 hír

Megújult Magyarpolány első világháborús emlékműve

2019.05.31.

Felújították a passiójátékáról híres Magyarpolány településének első világháborús emlékművét. A május 30-ai avatóünnepségen Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes úgy fogalmazott: hőseink példája arra figyelmeztet, hogy az európai békét, magyar hazánkat, keresztény értékeinket csak közös akarattal és tettekkel tudjuk megvédeni.

Német-magyar hadisírgondozó együttműködés Budaörsön

2019.05.27.

A budaörsi német-magyar katonatemetőben 2019. május 13-22. között végzett karbantartási munkálatokat a Bundeswehr 1. tábori vadászezredének 9. századában, Lipcsében szolgáló hat katona és nyolc magyar önkéntes műveleti tartalékos. A katonatemető bejárati és gazdasági épületeinek felújításán dolgoztak, valamint betekintést kaptak a Német Háborús Sírokat Gondozó Szövetség feltáró munkájába egy tervezett exhumálás megtekintésével.

Főhajtás a katonahősök emléke előtt Békéscsabán

2019.05.10.

A Nagy Háborúban életüket vesztett honvédek emléke előtt tisztelegtek április 29-én, hétfőn Békéscsabán. A kormányzati forrásból, a Honvédelmi Minisztérium támogatásával felújított első világháborús hősi temetőt katonai tiszteletadás mellett avatták fel.

17 hír